FAQ

Contact: mareapedalare@prosport.ro; 0318.257.166

FAQ:

De ce mergem la “Marea Pedalare”?

Pentru ca vrem miscare, mai putina poluare si multa distractie.
Initiativa ProSport este menita sa promoveze mersul cu bicicleta ca stil de viata, sport si activitate de recreatie. Nu este o competitie, ci un tur al celor care iubesc mersul pe bicicleta si doresc sa traiasca o experienta inedita alaturi de oameni care impartasesc pasiuni similare.

Care este traseul?

~ 298 km, in doua zile de pedalat:
Sambata, 18 aprilie : Bucuresti – Călăraşi(121km)
Duminica, 19aprilie : Călăraşi – Vama Veche (175km)
Plecarea se face din Bucuresti, sambata dimineata, ora 9:00.

Pentru cine este turul?

Pentru oricine se simte pregatit sa mearga pe bicicleta cca 300 km pe parcursul a doua zile. Nu va temeti, ritmul de mers este mediu (viteza medie 22 km/ora), dificultatea traseului medie (pe sosea), se fac multe opriri pe drum si suntem intotdeauna insotiti de masini, in cazul in care vrem sa luam o pauza. Asistenta tehnica, provizii gen apa si alimentatie vor fi oferite pe intreg traseul.

Ce echipament imi trebuie?

O bicicleta buna (recomandam cursiera sau touring) cu un set de cauciucuri de sosea, faruri fata si spate, si casca de ciclist sunt elemente de echipament obligatorii. Nu recomandam biciclete de tip mountain bike echipate cu cauciucuri de offroad, traseul fiind in totalitate pe asfalt. Pentru comfort sporit si o performanta mai buna, va recomandam pantaloni speciali si echipament de ciclism, manusi, incaltari sport comode si o jacheta impermeabila in caz de vreme rea. De asemenea va recomandam sa aveti la voi o camera de schimb, petice si pompa.

Cum ma pregatesc pentru tura?

Iti recomandam sa faci cateva ture cu bicicleta inaintea evenimentului pentru a te obisnui cu distantele lungi si cu statul in sa pe parcursul mai multor ore. Pentru cei cu un timp mai putin generos pentru antrenamente in aer liber, clasele de spinning pot reprezenta o solutie. In rest, te asteptam pe 18 aprilie cu buna dispozitie si entuziasm!

Unde poposim peste noapte?

Am inclus in pachetul de participare si cazarea de sambata noapte în Călăraşi. Vom putea sa ne odihnim asa cum trebuie dupa o zi plina.

Traficul auto va fi inchis pe traseu?

Pe toata durata evenimentului traficul auto nu va fi inchis. Vom avea insa un echipaj de politie care ne va insoti pe parcursul celor doua zile. Participantii trebuie sa respecte normele de circulatie in vigoare.

Ce contine pachetul de participant?

– O noapte cazare
– Cina de sambata seara
– Micul dejun de duminica
– Transport asigurat cu autocare si camioane (pentru biciclete)
– Asistenta pe traseu in caz de renuntare – autocar insotitor
– Echipaj politie si echipaj medical – pe toata durata evenimentului
– Puncte de alimentare pe traseu (apa si alimente energizante)
– Transportul bagajelor suplimentare (1 bagaj/pers) la punctele de destinatie
– Seara festiva si socializare sambata seara
– Produse din partea sponsorilor
– Diploma de participare
La acestea se pot adauga diverse alte surprize pe care le vom anunta pe parcurs.
Esti nerabdator sa participi?
Vino si tu ! Inscrie-te in tura cat mai repede – locurile sunt limitate.